Apakah itu Pertukaran Matawang Crypto?

Crypto atau platform Pertukaran Matawang digital terpencar tempat mesyuarat maya atau portal di mana pembeli dan penjual boleh bertukar matawang crypto untuk matawang digital pada harga pasaran yang dipersetujui.  Platform pertukaran ini juga membolehkan penukaran matawang fiat kepada matawang crypto dan sebaliknya.  Ambil perhatian bahawa matawang Fiat adalah matawang kerajaan telah mengisytiharkan sah diperlakukan seperti US dollar.

Bursa-bursa maya ini berfungsi sama seperti konvensional Bursa saham di mana orang membeli dan menjual pada harga pasaran yang dipersetujui.  Platform Pertukaran Matawang digital padan dengan pembeli dengan penjual secara elektronik.  Apabila terdapat ramai orang yang mencari untuk membeli dan ramai orang yang ingin menjual dan semua orang membeli dan menjual, anda mencapai apa yang dipanggil penemuan harga.  Peserta mendapat manfaat kerana nilai pasaran sebenar diperolehi, berdasarkan permintaan dan dengan cara yang jelas dan cekap.

Bursa Saham tersebut juga bertindak sebagai pembuat pasaran, yang membenarkan Pertukaran sah dalam bentuk matawang fiat.  Sama seperti Bursa-bursa yang tradisional, peniaga boleh memilih untuk membeli atau menjual dengan memilih sama ada market order atau pesanan terhad.  Jika pesanan pasaran adalah memilih, penjual yang mengizinkan dalam pertukaran untuk menjual beliau atau dia syiling (penjual) pada harga tersedia semasa yang terbaik.

Apabila pesanan terhad dipilih, penjual adalah berguna dalam pertukaran untuk menjual syiling maya, di atas itu semasa bidaan tertinggi kini boleh didapati di pasaran kerana penukaran matawang crypto mewujudkan persekitaran yang cekap untuk orang ramai untuk membeli dan menjual Crypto-matawang, apabila urus niaga siap mengambil pertukaran komisen atau bid/ask spread, yuran mereka.  Yuran berbeza-beza dari pertukaran kepada Bursa, jadi ia adalah penting untuk memastikan bahawa anda akan perdagangan melalui pertukaran betul bergantung kepada keperluan khusus anda.

Pengguna boleh menyertai Pertukaran Wang-crypto, dengan pergi ke laman web di Bursa dan mendaftar.  Bursa-bursa yang paling memerlukan satu siri proses pengesahan untuk mengesahkan identiti mereka.  Selepas berjaya melengkapkan proses pengesahan, pengguna perlu memindahkan dana ke dalam akaun.  Bursa-bursa yang berbeza memerlukan kaedah yang berbeza untuk deposit, yang merangkumi, kredit atau debit kad, pemindahan langsung bank, bank Draf, kiriman wang dan Kad Hadiah.

Peniaga-peniaga yang ingin mengeluarkan wang dari akaun mereka, boleh berbuat demikian menggunakan pilihan pembayaran yang diperuntukkan oleh Pertukaran termasuk pemindahan bank, PayPal, pindahan bank atau kad kredit atau cek.   Ia adalah diperhatikan, bahawa beberapa Pertukaran Perkhidmatan hanya matawang crypto manakala lain-lain platform perdagangan perdagangan matawang crypto dan matawang tradisional kerajaan.

Penukaran Matawang Crypto yang terpencar, anonymous dan bina mereka beroperasi tanpa pelayan mengawal pusat.  Ini bermakna tiada pihak ketiga atau perantara diperlukan untuk memegang dana Pertukaran untuk peserta dalam urus niaga.  Dalam platform Pertukaran pembahagian ini, peniaga-peniaga yang berurusan secara langsung dan pelayan pusat tidak diperlukan.  Ini juga bermakna bahawa dana dikawal secara langsung oleh peserta dalam platform itu menghapuskan keperluan untuk campur tangan pihak ketiga.

Penukaran matawang crypto adalah asas pasaran matawang crypto. Setiap aset yang boleh ditukar dengan memerlukan sebuah pasaran di mana ia boleh dibeli atau dijual dan itulah apa yang lakukan oleh Bursa Saham tersebut.  Ianya memudahkan dan menyokong crypto-commerce melalui penyelesaian perkhidmatan mereka.

GLITZKOIN: Laporan ini telah disusun atur oleh pakar-pakar di GLITZKOIN. Seperti yang kita bergerak ke hadapan dengan projek kami untuk membangunkan blockchain berasaskan platform perdagangan berlian, kami sentiasa berusaha untuk meningkatkan kesedaran berkaitan dengan blockchain dan cryptocurrency.